Skriftstørrelse

Hopp til her

Skorveheia-saker til politisk behandling

Utbygging av vindkraft på land er en sak som engasjerer de fleste nordmenn i dag. I Flekkefjord kommune er derfor etablering av vindkraftverk på Skorveheia en sak av stor interesse for både innbyggere og hytteeiere.

Kort historikk

Flekkefjord formannskap har tidligere behandlet høringen om konsesjonssøknad til etablering av Skorveheia vindpark i møte den 19.06.08 sak 118/08. Følgende enstemmige vedtak ble fattet:

”Flekkefjord kommune er positive til etablering av Skorveheia vindpark. Til grunn for dette ligger en avveining av de interessene som konsekvensutredningen berører, og den samfunnsmessige gevinsten et vindkraftanlegget vil ha i form av ren fornybar energi. Dette særlig med tanke på de klima og energiutfordringene vi står ovenfor.

Den visuelle konsekvensen vil være størst og påvirke både landskap og friluftsinteresser. Dette vurderes til å være akseptabelt ut fra et samfunnsmessig perspektiv. Flekkefjord kommune finner å ville kreve reguleringsplan med tilhørende bebyggelsesplan for vindkraftanlegget.”

NVE ga den 20.12.2013 Norsk Vind Skorveheia AS konsesjon til å bygge og drive Skorveheia vindkraftverk med nettilknytning i Flekkefjord kommune i Vest-Agder. Vedtaket ble påklaget. Olje- og energidepartementet (OED) meddelte endelig konsesjon (godkjenning) til Skorveheia vindkraftverk 30.4.2015.

Etter NVEs vurdering er de samlede fordelene ved etablering av Skorveheia vindkraftverk større enn ulempene tiltaket medfører. NVE har stilt en rekke vilkår til konsesjonen. Blant vilkårene er blant annet krav til utarbeiding av en miljø,- transport- og anleggsplan for tiltaket.

I klageavgjørelsen fastsatte OED et tilleggsvilkår om forundersøkinger knyttet til hubro i planområdet.

NVE mottok den 21. november 2019 søknad fra Norsk Vind Energi AS om konsesjonspliktige endringer, ekspropriasjonssøknad, miljø-, transport- og anleggsplan (MTA) og detaljplan for Skorveheia vindkraftverk og ny 66 kV kraftledning fra vindkraftanlegget til Midtfjellse koblingsstasjon. NVE har på nåværende tidspunkt ute høring søknaden.

Denne høringen er blant sakene politikere i Flekkefjord nå skal ta stilling til, i tillegg til forslag til kommunens avtale med Norsk Vind og dispensasjonssøknad for etablering av vindkraftverk og adkomstvei.

Her kan du lese sakene til behandling:

  • Last updated on .

Adresse

Post- og besøksadresse:
Kirkegaten 50, 4400 Flekkefjord

Åpningstider mandag - fredag:
sommer (01.05 - 30.09) kl. 09-15.00
vinter (01.10 - 30.04) kl. 09-15.30

Kommunenummer: 1004
Organisasjonsnummer: 964 967 369
Kontonummer: 2801.44.37497

Kontakt oss

Telefontid: kl. 09.00 - 15.00
Sentralbord: 38 32 80 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vakttelefoner